Kaj je kriptovaluta TRON

Svet kriptovalut se stalno razvija in uporabnikom ter vlagateljem ponuja najnovejše virtualne valute. Vse si ne zaslužijo pozornosti in investiranja, vendar najdemo takšne, ki imajo pred seboj prihodnost. Ena od teh je TRON, kitajski ponos, ki osvaja mednarodni trg.

Kitajski ponos – kriptovaluta TRON

Tehnologi iz Kitajske so eni od največjih mojstrov v mednarodni tehnološki areni.  V državi delujejo ustrezniki Facebooka, YouTuba, Paypala kot tudi več avtorskih naprav in tehnologij. Ni torej nič nenavadnega, da so se kitajski strokovnjaki odločili ustvariti lastni virtualni kovanec.

Tvorec kriptovalute TRON je Justin Sun, mladi genij, ki je pri 25-ih prišel na naslovnico revije Forbes.  Izumitelj je želel pri ustvarjanju e-valute povezati izobraževanje z zabavo, zaradi česar TRON omogoča plačevanje s pomočjo najbolj priljubljenih platform, strani za pretočno predvajanje in mobilnih storitev. Zaradi teh možnosti je TRON postal priljubljen na državnem in mednarodnem trgu.

Tehnologija kriptovalute TRON

TRON se je na začetku opiral na omrežje kriptovalute Etherum, vendar je kmalu odstopil od uporabe tega sedeža v korist ustvarjenja svojega.  TRON trenutno deluje na podlagi tehnologije blockchain in sistema zaprtih diskov, kar pomeni, da izpolnjuje trenutne zahteve in uporablja zunanji spomin odjemalcev za zbiranje in shranjevanje podatkov, povezanih z valuto. Posledično je TRON privedel do popolne decentralizacije virov in oblikovanja zaprtega sistema.

Tehnologija blockchain in zaprti diski skrbijo, da je TRON praktična in popolnoma varna valuta. Uporabljati jo je mogoče anonimno na izbranih mestih po svetu brez strahu pred krajo. 

Priljubljenost TRON-a na Kitajskem in po svetu

TRON je nastal zato, da bi se izognil kitajski cenzuri, saj zaradi njegove tehnologije nihče nima vpogleda v transakcije lastnika. To pomeni popolno anonimnost in zaščito pred zaplembo in zamrznitvijo sredstev. Takšne možnosti so mu zagotovile priljubljenost na Kitajskem in celotni Aziji. To pa še ni vse.

Kriptovaluto TRON so opazile tudi mednarodne korporacije in podjetniki. Vse to zaradi možnosti izvajanja hitrih in anonimnih plačil. Zato je TRON postal odlična naložba z mednarodnim značajem.

Uspeh na kriptoborzi!

Leta 2018 je kriptovaluta TRON uradno debitiral na kriptoborzi in postal investicija za mednarodne korporacije in zasebne trgovce in investitorje. Tudi tokrat je bila e-valuta uspešna. 

V slabih 6 mesecih od premiere je portal CoinMarketCap TRON proglasil za eno od desetih najbolje prodajanih kriptovalut. Uspelo mu je tudi zbrati kar 6 milijard dolarjev kapitala za nadaljnji razvoj in investicije.

Ogromen uspeh na kriptoborzi je povzročil, da se za TRON zanima vedno več trgovcev, ki so v njem prepoznali obetavno naložbo.